Trends, ideeën, tips & tricks voor een stijlvolle baby-/kinderkamer (Deel 2: De jongenskamer)

In de vorige blog over de interieurtrends voor 2017 gingen we vooral in op de trends die goed toe te passen zijn op een kamer voor meisjes. Dat de velourstrend of bohemienne sferen misschien niet de smaak zijn van jouw stoere zoon begrijpen we maar al te goed. In deze blog lees je daarom over de trends die erg geschikt zijn voor een stoere jongenskamer. En laat ‘stoer’ nou net één van de kenmerken voor een interieur anno 2017 zijn!

Trend: donkere, krachtige kleuren

Misschien nog wel belangrijker dan de opkomende populariteit van aardetinten zijn donkere, krachtige kleuren. En dan met name donkerblauw en donkergroen. Muren, inclusief plinten, kozijnen en deuren, worden steeds vaker donkergroen geverfd. Hebben we het over traditionele kleuren voor een babykamer, is blauw natuurlijk dé kleur. De komende periode vergeten we echter even het babyblauw, maar gaan we dus voor een donkere, krachtige tint. Voor een babykamer kies je bijvoorbeeld voor donkere accenten in combinatie met wit of lichtgrijs. Is je zoon iets ouder? Dan kun je donkerblauw meer laten overheersen door bijvoorbeeld een donkerblauw dekbed of een muur (gedeeltelijk) donkerblauw te verven.

Trend: natuurlijke materialen

We zijn een beetje klaar met kunstmarmeren accessoires, hoogglans meubels en nepkoperen producten. Daarvoor in de plaats gaan natuurlijke materialen een hoofdrol spelen. Denk daarbij aan hout, klei en kurk. Houten blokken en ander houten speelgoed zijn daardoor de perfecte accessoires voor een kinderkamer. Multifunctioneel, doordat je kinderen er én mee kunnen spelen én ze als accessoires dienen. Hoeven ze niets op te ruimen! Laat je kinderen zelf een paar potten kleien, waar ze vervolgens hun potloden en andere rommeltjes in op kunnen bergen.

Trend: jungle

Planten zijn al enige tijd immens populair. Cactussen, vetplanten, hangplanten, ze creëren niet alleen een goeie sfeer in huis, maar zijn ook nog eens super gezond. En natuurlijk de perfecte trend om een stoere jungle kamer voor je zoon te creëren. Het hoeft natuurlijk geen echte jungle te worden, want planten in een kinderkamer zijn niet altijd even praktisch. Met behang in de juist (jungle)print en hier en daar een likje groene verf op de muren heb je in no time het juiste effect gecreëerd. In combinatie met houten meubels of accessoires en een paar stoere cactussen waant je zoon zich iedere dag Mowgli in Junglebook. Als de belevenis een belangrijke rol gaat spelen in het interieur, dan is deze trend daar absoluut een voorbeeld van.

Voorbeeld van oerwoud tarzan thema in slaapkamer

Oja, deze trends zijn natuurlijk ook toe te passen op een meisjeskamer! Botanische prints, cactussen, groen en hout zijn net zo geschikt voor onze stoere jongens als voor onze stoere meiden.