Je huis beveiligen door je sloten opnieuw te installeren

Vaak negeren we of kijken we over de nodige stappen om er zeker van te zijn dat onze sloten veilig zijn. Als je net een bestaand huis gekocht hebt, is een van de eerste dingen die je moet doen je deursloten beveiligen. Je kan nooit te veilig zijn op dit vlak als je een nieuw huis aankoopt. Ik kan mij nog een moment herinneren waarop ik wakker werd in ons nieuw huis en een vreemde in de woonkamer ontdekte die een sleutel had gekregen van de vorige eigenaar.

Als je in een nieuw huis trekt, is het eerste wat je moet doen de sloten opnieuw installeren. Daarna verander je de code voor het beveiligingssysteem van je nieuwe huis. Sommige systemen komen met instructies die je de code laten aanpassen zonder dat er een professional naar je huis moet komen. Veel van de oudere beveiligingssystemen zitten wel vast aan een specifieke beveiligingscode. Je moet dit updaten vanaf het moment dat je in het huis trekt om de veiligheid van je huis en je gezin te kunnen blijven garanderen.

Andere momenten waarop je de sloten opnieuw moet laten installeren is wanneer je één of meer sleutels verliest, onbewust ook je huissleutel meegeeft als je je auto afgeeft in de garage of je auto laat slepen of zelfs bij een scheiding. Als je meerdere toegangspunten hebt voor je huis, kan een slotenmaker inhuren om je sloten opnieuw te installeren een dure grap worden; een trip naar het lokale grootwarenhuis kan je een gemakkelijke re-key kit geven. Deze kits kunnen gevonden worden op het internet door verschillende verkopers en worden meestal verkocht voor rond tien euro.

Voor je de sloten in je huis opnieuw installeert, is het belangrijk om het merk van de sloten die je hebt te identificeren. Verschillende fabrikanten hebben specifieke pinnen die gebruikt worden om de sloten opnieuw te installeren. Je kan een set kopen gebaseerd op de fabrikant van de sloten in je huis. Deze sloten komen met simpele instructies die je door het hele proces van het opnieuw installeren van je sloten leiden. Dit is ook het verwijderen van de cilinder van het slot. Je moet de originele sleutel gebruiken om de cilinder te verwijderen.

Als je hulp nodig hebt met het opnieuw installeren van de sloten in je huis, contacteer ons en wij zullen je ermee helpen – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-dordrecht