Hoeveel ervaring heb je nodig om zelf te gaan metselen

Een mooi en natuurlijk onderdeel in de tuin is een bakstenen muur die gebruikt kan worden om een terras of bloembed af te schermen of hij kan worden afgewerkt als zitplaats. Metselen is niet de meest eenvoudige bezigheid. Als je het goed gedaan wilt krijgen, zul je een aantal verschillende benodigdheden en apparatuur nodig hebben. Als je nog nooit iets van bakstenen hebt gebouwd, is een stijlvol laag tuinmuurtje als dit een uitstekend project om je te helpen leren hoe het moet. Als je gaat metselen, heb je natuurlijk metselstenen nodig. Metselstenen bestellen via deze site is een handige optie. Wat je verder nog meer moet weten, lees je in dit artikel.

De mortel maken

Mortel is een essentieel onderdeel bij de bouw van elke bakstenen muur. Als je maar een kleine hoeveelheid mortel nodig hebt, is het aan te raden om het met de hand te mengen. Als je echter een grotere hoeveelheid nodig hebt, is het aan te raden om een betonmolen te gebruiken. Je kunt mortel die al gemengd is bij een bouwmarkt krijgen. Omdat de procedure van product tot product verschilt, zullen de aanwijzingen voor het mengen op de doos staan.

De afmetingen van de bakstenen in kwestie

Bij het metselen van een muur zul je bijna altijd bakstenen als bouwmateriaal gebruiken. Zulke bakstenen zijn er ook in allerlei vormen, maten en materialen. De meest typische afmetingen zijn 21 bij 10 bij 5 centimeter. Er is ook een selectie van andere formaten beschikbaar. Zowel je project als je persoonlijke smaak bepalen met welke stenen gaat werken.

Extra aspecten om rekening mee te houden

Een fundering is nodig voor elke muur, ongeacht hoe groot of klein die is. Het neerleggen van een laag beton is de eerste stap in het bouwen van een fundering. Een goede vuistregel is om een fundering te maken die voor elke laag bakstenen 1 centimeter dik is en de breedte van de fundering moet gelijk zijn aan twee keer de breedte van de muur.