Het geheim van een mooie design babykamer

Kun je ook zo wegdromen bij die prachtige design babykamers op Pinterest en Instagram? Maar ziet de kinderkamer van jouw kleine er eerder uit als een ontplofte Frozen-scène/Legoland? In deze blog verklap ik het geheim van al die stijlvolle kinderkamers en geef ik je tips en tricks om zonder al te veel moeite een stijlvol geheel te creëren.

Opgeruimd staat netjes

Wat al die prachtige kamertjes met elkaar gemeen hebben, is dat ze altijd netjes opgeruimd zijn. Nu is dat, vooral in een kinderkamer, natuurlijk bijna onmogelijk. Een kind moet kunnen spelen en rondslingerend speelgoed hoort daar nu eenmaal bij. Waar je wel voor kunt zorgen zijn mooie opbergdozen waarin het speelgoed opgeborgen kan worden. Investeer dus in een paar mooie grote afsluitbare dozen of kisten. Bedenk daarbij: plastic of een combinatie van meer dan drie verschillende kleuren is nooit stijlvol.

Less is more

Als vervolg op een opgeruimde kamer, zien we vaak dat less more is. Dat betekent overigens niet dat de stijl dan ‘minimal’ moet zijn. De truc is om niet te veel kleine prullaria en ‘dingetjes’ neer te zetten. Kies voor één enkel groot speelobject. De mooiste kinderkamers die je in tijdschriften en online veelal ziet, zijn ook vaak op die manier ingericht: er hangt een coole schommel in het midden van de kamer, er ligt een groot (speel)kleed voor het bed – vloerkleden zijn bovendien één van de grote trends voor het komende seizoen! – of, wat we tegenwoordig vaak voorbij zien komen, er staat een hippe wigwam in de hoek van de kamer.

Een unieke kleine wigwam waar je zoon of dochter in kan spelen of verschuilen

Kleur bekennen

Dat het spelen met kleurrijk speelgoed goed is voor de ontwikkeling van je kind zullen we niet ontkennen. En dat laten we ze vooral ook veel doen. Dat betekent niet dat het interieur een regenboogexplosie hoeft te zijn. Kies daarom maximaal drie themakleuren bij het (her)inrichten van de kinderkamer, één hoofdkleur en twee kleuren die daar goed bijpassen. Zorg ervoor dat die hoofdkleur nooit te fel is. De hoofdkleur pas je toe op muren en meubilair en komt terug in de accessoires. Een knalkleur kunnen je beter als accent toevoegen, bijvoorbeeld in een kussen, knuffel of klein krukje.

Accessoires

Gebruik accessoires in de gekozen themakleuren. Maak gebruik van kussens in leuke prints (ideaal om lekker mee op de grond te zitten), bevestig enkele plankjes aan de muur met daarop lijsten met mooie illustraties of maak (of plak) één grote afbeelding (muursticker) op de muur. Maar houd het vooral daarbij. Wil je dochter of zoon toch een Elsa-/Pokémon-poster op de eigen kamer? Zorg dan dat die poster in een mooie grove (houten) lijst zit met een flink wit frame binnenin.