De kinderkamer behangen

Wat zijn de trends voor 2016 en welke print kies je?

Natuurlijk is er volop keuze als het gaat om kinderbehang. Prints die variëren van auto’s tot boerderijdieren en van hartjes tot planeten. Niets mis mee en de kleine zal het prachtig vinden. Wil je dat de kinderkamer iets stijlvoller is en een verlengde van de rest van het huis? Dan is het advies om voor een meer volwassen print te gaan en die te combineren met eyecatchende accessoires en speelgoed. In deze blog zullen we bekijken hoe je de nieuwste trends kunt toepassen op het behang in de babykamer.

Planten, bloemen en andere botanische prints

Zonder ook maar een enkele plant neer te zetten, kun je met een behang in jungleprint toch meegaan met één van de belangrijkste trends voor het komende seizoen. Het draait namelijk allemaal om planten en het zogenaamde urban jungle-gevoel. En er is ook nog eens volop keuze, van palm- en bananenbladeren tot bloemen, en fotobehang voor een meer realistisch effect. Een houten schommel in het midden van de kamer maakt het junglegevoel compleet.

stijlvolle botanische print

Natuurlijke prints

We gaan weer voor natuurlijke materialen en hout is één van de materialen die een grote comeback maakt. Daarvoor hoef je niet daadwerkelijk de muur vol te timmeren met houten planken, want behang met verschillende houtstructuren zijn inmiddels overal wel te verkrijgen. Om de kinderkamer niet te volwassen te laten lijken, kies je lichte, zachte kleuren in de rest van de kamer. Combineer met gehaakte en gebreide accessoires voor een softe look.

Trendkleuren & reliëf

Ben je niet zo van de prints, maar wil je toch meegaan met de mode? Kies dan een effen behang in kleuren als donkerblauw, donkergroen of oranje. Omdat deze krachtige kleuren best heftig kunnen zijn voor een kinderkamer, doe je er verstandig aan slechts een gedeeltelijk van één muur te behangen. Kies een behang met een mooi reliëf. Tegenwoordig is er behang dat zelfs zijdeachtige aandoet. Een zacht effect, dus perfect voor een kinderkamer.

Etnische en geometrische prints

Houd je van kleur en opvallende prints? Dan zijn de kleurrijke etnische prints of strakkere geometrische prints voor jou en de kleine gemaakt. Wederom is het advies om slechts één wand te behangen met een drukke print als deze. Mijn favoriet op dit moment zijn witte sterren op een donkerblauwe achtergrond. Een super hippe wigwam of bijpassend kleed maken de ruimte een gave plek om lekker te spelen.